Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou šlehačkou. Směs rozdělíme do dvou misek, jednu polovinu necháme bílou, do druhé přidáme 1 - 2 lžíce meruňkové marmelády a promícháme. Do pohárů vrstvíme piškoty - bílá jogurtová směs - 2 lžičky meruňkové marmelády - jogurtová meruňková směs. Povrch můžeme posypat pokrájenými čerstvými meruňkami. V lednici necháme vychladit alespoň tři hodiny.
Tip: Na tenhle dezert můžeme použít i pěnu sesbíranou při přípravě marmelády - ať už meruňkovou, nebo jinou :-). Lze použít i rozmixovaný kompot bez šťávy, nebo rozmixované čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny ap.).
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek